Al van het STAP-budget gehoord?

Met het STAP-budget kun je vanaf 1 maart 2022 op kosten van de overheid een training bij ons volgen. Of je nu midden in je carrière zit, starter bent op de arbeidsmarkt of als alumnus van onze trainingen staat te popelen om nog een training te volgen, je kunt een bedrag tot 1.000 euro (inclusief btw) per jaar krijgen.

Wat is het STAP-budget?

Als werkende of werkzoekende kun je vanaf 1 maart 2022 een budget van maximaal € 1.000,- (inclusief btw) per jaar aanvragen voor opleiding en ontwikkeling. Deze vergoeding heet het STAP-budget. De afkorting STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor studiekosten bij de inkomstenbelasting. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Hierdoor heb je namelijk meer kans op het behouden van je baan of het helpt je bij het vinden van een nieuwe baan.

Zowel werkenden als werkzoekenden kunnen het STAP-budget krijgen. Het maakt niet uit of je in loondienst bent, zzp’er of ondernemer bent, of momenteel geen werk hebt. Voor de overige voorwaarden verwijzen we je graag naar de website van UWV.

Wanneer vraag ik het STAP-budget aan?

Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden via het STAP portaal het STAP-budget aanvragen. Dit kan per persoon 1 keer per jaar.

Er zijn vijf tijdvakken in 2022 waarbinnen het STAP-budget aangevraagd kan worden. Het beschikbare budget (in totaal ruim 200 miljoen) wordt verdeeld over deze vijf aanvraagtijdvakken:

  • Het eerste tijdvak:       maart – april
  • Het tweede tijdvak:     mei – juni
  • Het derde tijdvak:        juli – augustus
  • Het vierde tijdvak:       september – oktober
  • het vijfde tijdvak:         november – december

Je kunt het STAP-budget aanvragen in een van de tijdvakken. Let op! Er is een subsidieplafond per tijdvak, dus wees er snel bij, want op=op.

Belangrijk is wel dat het STAP-budget niet te vroeg wordt aangevraagd. Je training dient minimaal 4 weken na je aanvraag te starten, en binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak. Als bijvoorbeeld het STAP-budget wordt aangevraagd in het aanvraagtijdvak maart-april, dan moet de scholingsactiviteit uiterlijk op 31 juli starten.

NLP-registratie4

© 2024 - Adriana NLP Instituut - Algemene Voorwaarden - Privacy - Disclaimer